Website voor natuurfotografie, workshops en fotoreizen

MARON Natuurfotografie

 
Noorwegen: Herfstkleuren, muskusossen en rendieren
8-daagse fotoreis
In samenwerking met Maas van de Ruitenbeek
(www.maasvanderuitenbeek.nl) 
 
 
 

Herfstlandschap

 

Beleef de ‘Indian Summer’ van Noorwegen. De herfstperiode in Noorwegen is een ‘must’ voor iedere natuurfotograaf. Schitterende landschappen, adembenemende vergezichten en vooral kleuren, hele intense kleuren. Door de grote temperatuur- verschillen zijn de herfstkleuren veel intenser dan in Nederland.
Ondanks de vroege periode in het jaar is de kans op Aurora Borealis (Noorderlicht) aanwezig. We houden de voorspellingen nauwlettend in de gaten.
Tijdens deze reis bezoeken we 3 Nationale Parken, gelegen in centraal Noorwegen.
Dovrefjell:
Dovrefjell-Sunndalsfjella Nationaal Park, is een hoogvlakte gelegen tussen 2 berg-ketens met een oppervlakte van circa 1700 km2. Het kenmerkt zich door prachtige berglandschappen met grote waterpartijen en rivieren. De beboste hellingen van de bergketen Dovrefjell zorgen voor enige afwisseling in dit overwegend open vlakke landschap. De muskusos is misschien wel de bekendste diersoort op deze hoogvlakte maar ook een ontmoeting met rendier en poolvos behoort tot de mogelijkheden, hoewel hier meer geluk voor nodig is.
Rondane:
Nationaal Park Rondane was het eerste nationaal park in Noorwegen. Grillige bergen, met sneeuw op de toppen, rendiermos en vennetjes bepalen het landschap. Berken bomen worden hier soms niet hoger dan enkele centimeters en kleuren zeer intens in de herfst.  
Jotunheimen:
Nationaal Park Jotunheimen, vrij vertaald ‘het huis der reuzen’, is een deel van het Scandinavisch Hoogland, met de hoogste bergtoppen van Noord Noorwegen. Indrukwekkende bergtoppen in combinatie met mossen, korstmossen, kruipwillig en dwergberk, in de kleuren groen, geel, bruin en rood, leveren indrukwekkende beelden op. De kans op rendieren op de hoogvlakten is hier groot.
 

De reis van dag tot dag:

 

Dag 1:

We reizen met een comfortabele 9-persoonsbus naar Noorwegen. In de praktijk betekent dit een lange reis, maar door met de auto te reizen, zijn we in Noorwegen erg flexibel.
 

Dag 2:

In de loop van de morgen bereiken we onze uitvalsbasis voor de komende 5 dagen: Furuhaugli. Na onze intrek te hebben genomen in twee comfortabele blokhutten, maken we ons op voor de eerste fotoshoot: het moerasgebied van Furuhaugli en Fokstrumyra. De ontmoeting met een eland is in dit gebied niet uitgesloten!

 

Dag 3:

Na het ontbijt nemen we de shuttlebus naar Snoheim in het Nationaal Park Dovrefjell-Sunndalsfjella. Op deze prachtige hoogvlakte met indrukwekkende weidse berglandschappen, meanderende bergrivieren, gaan we op zoek naar de muskusos.
De waterspreeuw zoekt zijn voedsel in de snel stromende bergrivieren en doet het hart van de vogelfotograaf sneller kloppen. Het zicht op de Snohetta, de op een na hoogste berg van Noorwegen, is adembenemend.

 

Dag 4:

Vandaag gaan we de echte ‘Rushka’, de Noorse Indian Summer beleven. We bezoeken het oudste nationaal park van Noorwegen: Rondane. Prachtige landschappen met besneeuwde bergtoppen, vlakten met rendiermos, kruipwilg en dwergberk, maar vooral kleuren, heel veel kleuren, die op sommige plaatsen prachtig weerspiegelen in verstilde bergmeertjes. Een echte landschapsdag, afgewisseld met macrofotografie. Met wat geluk kruist een kudde wilde rendieren ons pad.        

 

Dag 5:

We vertrekken na het ontbijt naar het 3e Nationale Park dat we tijdens deze reis bezoeken: Jotunheimen. Het gebied ligt bijna volledig boven de boomgrens. De rijke kleurscharkeringen leveren fraaie beelden op. In dit hooggebergte van Noorwegen waar in deze periode van het jaar de eerste sneeuw al kan vallen, gaan we op zoek naar rendieren.
 

Dag 6:

De laatste echte fotodag. Vandaag is Spranget het doel van de foto trip. Hier stroomt het prachtige riviertje Ula welke uitmond in de waterval Storulfossen, wat bruidssluier betekend. Ook hier zijn we omringd door de besneeuwde bergtoppen van Rondane.    
 

Dag 7:

Vandaag aanvaarden we de terugreis naar Nederland. Nog even genieten van het prachtige Noorse landschap of genieten bij het terugkijken van de gemaakte beelden.
 

Dag 8:

In de vroege ochtend zijn we terug in Nederland.
 

We behouden ons het recht voor om indien noodzakelijk wijzigingen in het programma aan te brengen.

 

Noorwegen 1
 
Reiscode:
HFNK001
 
Reisdatum:
10 t/m 17 september 2016
 
Aantal deelnemers:
minimaal 3, maximaal 6 personen
 
Accommodatie:
Verblijf in Noorse blokhutten, Hytter genaamd, op een prachtigen en rustig gelegen natuurcamping. De blokhutten zijn voorzien van alle comfort en hebben een aparte verblijfsruimte, 2-persoons slaapkamers, eigen toilet en douchegelegenheid.
 
Prijs:
De kosten voor deze All inclusive fotoreis bedragen  €1225,00
(betaling conform de Algemene voorwaarden fotoreizen)
 
LET OP !!
Profiteer van de vroegboekkorting op deze fotoreis. Boek je voor 31 januari 2016, dan betaal je slechts
€ 1125,00.
      
Reisbegeleiding:
Ronald Annema & Maas van de Ruitenbeek
            
Inclusief:
• Vervoer tijdens de gehele reis
• Veerboot Denemarken - Noorwegen v.v. 
• Tolwegen
• 5 Overnachtingen
(luxe blokhutten met aparte verblijfruimte en 2-persoons slaapkamers, toilet- en douchgelegenheid)
• Alle maaltijden, koffie en thee tijdens het verblijf
• Busverbinding Hjerkinn - Snoheim v.v.
• Deskundige Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief:
• Vervoer naar opstapplaats (Nieuwegein en Nunspeet)
• Toeslag 1-persoonskamer €150,00
(beperkt mogelijk)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering

 
Zwaarte reis:
Een goede gezondheid en enige conditie is aan te raden
 
fotografie maas van de ruitenbeek 2 20140224 1697504298fotografie maas van de ruitenbeek 3 20140224 1811069995
fotografie maas van de ruitenbeek 8 20140224 1820105998fotografie maas van de ruitenbeek 6 20140224 1035370228 
Rendierfotografie maas van de ruitenbeek 1 20140224 1131674226
fotografie maas van de ruitenbeek 10 20140224 1157897380fotografie maas van de ruitenbeek 4 20140224 1879943991