Website voor natuurfotografie, workshops en fotoreizen

MARON Natuurfotografie

 
Jan van Genten & Zeehonden op Helgoland/Düne
4-daagse fotoreis
 
 

 
 

Helgoland 2016

 

Op 70 kilometer uit de Duitse kust, in de Duitse Bocht, ligt ‘Hochsee Insel’ Helgoland, een rotsachtig eiland van slechts 1,7 km2. Het hoogste punt van Helgoland ligt op ca. 62 meter boven zeeniveau. Op de roodbruine rotsachtige steile kliffen broeden Jan van Genten, Drieteenmeeuwen, Zeekoeten en enkele Alk. Door het standpunt van de fotograaf ten opzichte van de lager gelegen nesten op deze kliffen, kunnen de Jan van Genten bijna op ‘ooghoogte’ en van zeer nabij worden gefotografeerd. Zonder de vogels te verstoren. Voor natuurfotografen DE uitgelezen kans om deze prachtige zeevogels op spectaculaire wijze te fotograferen.
Op nog geen 5 minuten varen vanaf Helgoland ligt het duineiland Düne, dat in 1720 los kwam te liggen van Helgoland. Op dit, voornamelijk uit duinen bestaande, eiland bevindt zich een kolonie Grijze- en Gewone zeehonden. Deze zeehonden laten zich gemakkelijk benaderen en zijn daardoor goed te fotograferen.
Ook hier vogels: In het duingebied ten noordoosten van het vliegveld is een broed-kolonie Kleine Mantelmeeuwen. Eidereenden en steltlopers, veelal in zomerkleed,  laten zich fotograferen langs de vloedlijn, in de branding of op het strand.

 

De reis van dag tot dag:

 

Dag 1:

Op eigen gelegenheid naar Cuxhaven, Duitsland. In de praktijk komt het er op neer dat we vanuit Nederland, carpoolend naar de haven van Cuxhaven vertrekken. Hier ligt de boot klaar, die ons in 2.30 uur naar Helgoland vaart. Na onze intrek te hebben genomen in het hotel/appartement, maken we ons op voor de eerste fotoshoot op Helgoland: De roodbruine vogelrotsen met zijn indrukwekkende Jan van Genten.
 

Dag 2/3:

Beide dagen staan geheel in het teken van de fotografie. We laten ons leiden door het licht en passen daar de maaltijden op aan. In alle vroegte vertrekken we richting de vogelrots om bij het eerste daglicht de Jan van Genten, Drieteenmeeuwen, Alken en Zeekoeten te fotograferen. Na enkele uren fotograferen treffen we elkaar in het hotel om gezamenlijk van het uitgebreide ontbijtbuffet te genieten. Geleid door het licht, bepalen we tijdens het ontbijt onze strategie voor de rest van de dag. Terug naar de vogelrots of naar Düne voor de Grijze- en Gewone Zeehond. Op Düne fotograferen we de Zeehonden luierend op het strand of spelend in de branding. Tussendoor lunchen in een gezellige strandtent op het zuid strand. Natuurlijk krijgen de vogels (Eidereend, Scholekster, Bontbekplevier, Bonte- en Drieteenstrandloper) op Düne ook de nodige aandacht. Ook zal een bezoek worden gebracht aan de kolonie Kleine Mantelmeeuwen op dit duineiland. Het is aan ieder de keuze om de zonsondergang op het strand te beleven, of van het laatste licht te genieten tussen de Jan van Genten, op de vogelrots, met Lange Anna in de hoofdrol.

 

Dag 4:

Onze laatste foto dag. Vandaag een dag ter eigen besteding. Nog een keer vroeg op naar de vogelrots, of ‘uitslapen’ en na het ontbijt voor de laatste keer naar de Zeehonden? Aan jouw de keuze. Tot halverwege de middag kunnen we proberen de ontbrekende foto’s alsnog te maken. Om 16:30 uur vertrekt de boot naar Cuxhaven, van waaruit we de terugreis naar Nederland aanvaarden. 

 

We behouden ons het recht voor om indien noodzakelijk wijzigingen in het programma aan te brengen.

 

helgoland dune
 
Reiscode:
JFH001
 
Reisdatum:
20 t/m 23 mei 2016
 
Aantal deelnemers:
minimaal 3, maximaal 7 personen
 
Accommodatie:
Hotel/appartement in het ‘Oberland’ met uitzicht op de Rede van Helgoland en duineiland Düne. Verblijf op basis van 2-persoons slaapkamers, voorzien van toilet en douchegelegenheid.
 
Prijs:
De kosten voor deze fotoreis bedragen  €545,00
(betaling conform de Algemene voorwaarden fotoreizen)
 
Reisbegeleiding:
Ronald Annema
            
Inclusief:
Bootreis Cuxhaven-Helgoland v.v.
3 Overnachtingen in hotel/appartement
(op basis van 2-persoonskamers / inclusief ontbijtbuffet)
2 dagen ferry Helgoland-Düne v.v.
Deskundige Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief:
Vervoer vanuit Nederland naar Cuxhaven, Duitsland
(carpoolen mogelijk)
Parkeerkosten auto in Cuxhaven
Gepäckdienst bagage brengen/halen
Toeslag 1-persoonskamer € 95,00
(beperkt mogelijk)
Lunch en diner
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en annuleringsverzekering
 
Zwaarte reis:
Lichte tot middelzware wandelingen over veelal, glooiend, rotsachtig en zanderig terrein.
 
Jan van Gent Helgoland Duitsland RAN2008 003230 DSC 4386 
helgoland 20120123 1924387159RAN20090626 120 DSC 5017
helgoland 20120123 1062299146helgoland 20120123 1230918323