Website voor natuurfotografie, workshops en fotoreizen

MARON Natuurfotografie

beginners
 
Basiscursus Natuurfotografie
(5 avonden, 1 praktijkdag)
 
Natuurfotografie is één van de snelst groeiende onderdelen binnen de digitale fotografie. Door het hoge 'aaibaarheids gehalte', de komst van de digitale camera en het internet, is het aantal 'natuur' fotografen de laatste jaren explosief gestegen. Deze Basiscursus Natuurfotografie richt zich op de natuurfotograaf in het bezit van een spiegelreflexcamera, die zich meer wil verdiepen in serieuze en verantwoorde natuurfotografie.
Ik ga er van uit dat u de basisbediening van uw spiegelreflexcamera kent en deze weet te vinden. Tijdens deze cursus wordt o.a. ingegaan op de keuze van camera en lenzen, statieven, hulpmiddelen, accessoires, e.d. geschikt voor de diverse onderdelen van natuurfotografie.
Daarnaast zullen onderwerpen als diafragma- en sluitertijdkeuze, ISO waarde, over- en onder belichten worden behandeld. Standpunt en compositie lopen als een rode draad door de gehele cursus.
Beeldbespreking is een belangrijk onderdeel van deze workshop. Door het kijken naar uw eigen en beelden van een ander, kunt u uw vaardigheden verder ontwikkelen. U leert 'anders te kijken' tijdens de fotografie. Met deze basiscursus wil ik u helpen om een stap voorwaarts te maken en op een verantwoorde manier bezig te zijn met natuurfotografie.
 
Datum
Avonden
Praktijkdag
 
Programma
Avond 1 Kennismaking, Theorie foto-uitrusting en basisbegrippen
Avond 2 Landschapsfotografie, Beeldbespreking landschapsfotografie
Avond 3 Macrofotografie en kunst in de fotografie, Beeldbespreking macro en kunst
Avond 4 Zoogdieren en vogelfotografie, Beeldbespreking zoogdieren en vogelfotografie
Avond 5 Beeldbespreking Praktijkdag, Presentatie bekende Nederlandse natuurfotograaf
Aantal deelnemers
Minimaal 5, maximaal 10 personen.
Accommodatie en aanvangstijden
De theorieavonden zullen worden gehouden in natuurcentrum "De Schaapskooi", het onderkomen van de Natuur- en Vogelwacht "De Vijfherenlanden" te Schoonrewoerd. Deze locatie ligt centraal in het land en is goed bereikbaar.
De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond de klok van 22.00 uur. De praktijkdag wordt gehouden in een natuurgebied in Nederland, waar we voor zonsopkomst aanwezig zullen zijn. Plaats en tijd wordt tijdens de cursus bekend gemaakt.
De kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 175,00.
Inbegrepen
• 5 cursusavonden
• Koffie/thee tijdens de cursusavonden
• Workshop DVD
• Begeleiding op de praktijkdag
Niet inbegrepen
• Vervoer naar praktijkdag
  (bemiddeling carpoolen mogelijk)
• Uitgaven van persoonlijke aard
Hoe zwaar is deze workshop
Tijdens de praktijkdag zullen lichte wandelingen over veelal goed begaanbare paden en wegen plaats vinden.